Workspots of the week #3 – Amsterdam

Elke week plaats ik een artikel met relaxte en ‘verborgen’ werkplekken in Amsterdam, voor als je even niet thuis of op kantoor wilt werken. We willen onze creativiteit vaak goed benutten en voor mij is afwisseling en vrijheid daarbij erg belangrijk. De focus in deze rubriek ligt op plekken waar je overdag in alle rust kunt werken, waar je de aandacht krijgt die je verwacht, en zodra de avond nadert je ook nog zou kunnen blijven hangen voor een borreltje of diner met vrienden.

New York Club - 1

Foto: Lavinia Cooks

Club Koffie – Krugerplein 2 classic-phone +31(0)20 772 2537
Bij Club Koffie in Amsterdam oost kwam ik terecht voor een fotografie klus. Ik mocht de heerlijke clubsandwiches op de foto zetten (zie foto hierboven) op een zomerse middag in de achtertuin van dit heerlijke tentje. Het viel mij ook direct op dat je hier naast terrashangen in alle rust kunt werken. Zeker in de zomer is het goed vertoeven op het terras. Het is dat ik in west woon en niet vaak in oost te vinden ben, maar als ik cravings heb naar een originele en goed belegde club sandwich dan weet ik Club Koffie op mijn houtje te vinden! Mijn favoriet blijft toch wel de Old Town club met huisgerookte kip, bacon, tomaat en avocado. Ben je een vroege vogel en houd je van een healthy-isch ontbijt naast je kop koffie? Dan moet je zeker weten de Açai Bowl eens proberen, gegarandeerd tot de lunch geen trek meer.

Openingstijden | Maandag t/m Vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur | Zaterdag & Zondag van 09:00 tot 17:00 uur

IMG_3430

Foto: Lavinia Cooks

The Pool – Wibautstraat 131-A classic-phone +31(0)20 262 0491 
The Pool is een van de nieuwste aanwinsten in Amsterdam. Dit restaurant huist in de tweede nieuwe locatie van The Student Hotel in oost. Laat wel je zwemspullen thuis, want er is geen echte pool. Gelukkig kun je hier wel terecht voor lekker eten, werken in alle rust, goeie koffie en als je in echt heel veel rust nodig hebt, dan huur je gewoon een meetingroom. Het hotel richt zich op longstay studenten dus er wordt hier vooral serieus gewerkt en afgesproken. Afgelopen week ging ik hier werken en lunchen en beiden zijn meer dan goedgekeurd! De volledige review van de lunch volgt later dus we gaan nog even door op het werken! Ik was nog steeds een beetje ziekjes dus ik kroop in het hoekje rechts achterin waar ik mega chill aan het werk kon. De ramen zijn hier ook een soort van afgeplakt dus je hebt nog steeds licht, maar niet extreem fel. Aangezien ik op meerdere plekken op een dag in het restaurant had vertoefd kan ik er ook nog aan toevoegen dat de bediening hier erg goed op elkaar is ingespeeld. Winner!

Openingstijden | Maandag t/m Donderdag van 07:00 tot 00:00 uur | Vrijdag & Zaterdag van 07:00 tot 01:00 uur | Zondag van 08:00 tot 22:30 uur

IMG_2588
Foto: Lavinia Cooks

Gallery 3 – Bilderdijkstraat 175h  classic-phone ?
Gallery 3 zit al sinds november op steenworp afstand van mijn huis en ik was er gewoon nog niet geweest. Daarom was het de hoogste tijd en ging ik hier afgelopen week lunchen en meeten met E. van Abbot Kinney’s! Ik dook achterin waar het lekker rustig was en je mee kunt spieken in de keuken. Je kunt hier heerlijke vers geperste sapjes en all day ontbijt bestellen, maar neem ook vooral even een kijkje naar de diverse broodjes. Aangezien ik nog niks had gegeten die dag ging ik voor een roerei met spek en zuurdesembrood. In de tussentijd bespraken we alle belangrijke dingen en genoot ik intens van mijn roerei met spek! Het is een alledaags restaurant waar je met vrienden in het weekend lang kunt brunchen, maar ook doordeweeks in alle rust kunt werken. Maak het zo duur als je wilt. De prijzen zijn gemiddeld en de sfeer is top.

Openingstijden | Maandag: Gesloten | Dinsdag t/m Zondag van 10:00 tot 18:00 uur

BAR-SPEK-AMSTERDAM-TESSTED-5-SM

Foto: Tessted.com

Bar Spek – Admiraal de Ruijterweg 1 classic-phone +31 (0) 20 618 8102
Bar Spek is zo’n oude vertrouwde waar je zowel in de zomer als winter heerlijk kunt chillen, lunchen, dineren, zonnen, koffie drinken én werken! Ook in het weekend kun je mij hier vinden, want ze serveren echt de lekkerste ontbijtjes en natuurlijk de beroemde flammkuchen! Mocht je nog even blijven hangen voor een hapje eten in de avond, vergeet dan niet een scroppino te bestellen. Luv it! Je kunt bij Bar Spek de rustige hoekjes uitkiezen om te gaan werken en vervolgens later verplaatsen naar het drukkere gedeelte waar je dan met vrienden kunt afspreken op een vrijdagavond. Het is hier gezellig, de bediening is goed aanwezig en het eten is lekker. Ga je hier overdag zitten? Bestel dan de Huevos Rancheros en als je niet kunt kiezen de Breakfast of Champs.

Openingstijden | Maandag t/m Donderdag 08:00 tot 01:00 uur | Vrijdag van 08:00 tot 03:00 uur | Zaterdag van 09:00 tot 03:00 uur | Zondag van 09:00 tot 01:00 uur

20120925_9805

Foto: utrechtsestraat.amsterdam 

Bar Moustache – Utrechtsestraat 141-hs classic-phone +31 (0)20 428 1074
Aan Bar Moustache denk je niet direct als je op zoek bent naar een rustige plek in de stad om te werken. Niets is minder waar, want je kunt hier wel degelijk in alle rust (zelfs op een vrijdagmiddag) werken. Afgelopen week had ik hier een koffiedate met Ianna van Beginspiration en het viel ons allebei op dat je hier prima kunt werken met of zonder rood wijntje naast je laptop.  Maandag tot en met donderdag zijn ze zelfs al open om 08:00 uur ‘s ochtends! Prima wakker worden met een lekker koffie’tje en ontbijtje terwijl je langzaam opstart en aan de slag kunt met je werkdingen. Ook kun je hier goed mensen ontvangen als je afspraken gepland hebt staan die dag, want het is dichtbij het centrum. Let wel even op dat parkeren in de buurt iets lastiger is.

Openingstijden | Maandag t/m Donderdag van 08:00 tot 01:00 | Vrijdag & Zaterdag van 09:00 tot 03:00 uur | Zondag van 09:00 tot 01:00 uur

Heb jij de gouden tip voor een werkplek buiten de deur en wil je die met mij delen? Stuur dan even een mailtje naar info@laviniacooks.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close