REVIEW | Thais eten bij Kevin Bacon Bar in Hotel Not Hotel

IMG_3334

Hotel Not Hotel is vanaf begin af aan al een van mijn favoriete hengstekjes in Amsterdam West. Of ik nu zin heb in koffie of een Gin Tonic, er is altijd iemand die mij iets lekkers kan voorschotelen. Het terras ziet er prachtig uit en de kussens zitten zo lekker dat je er de hele dag en avond kunt blijven zitten. En dat ze nu in de Kevin Bacon Bar naast de lekkerste cocktails ook Thaise maaltjes serveren is natuurlijk helemaal een reden om hier elke week even langs te wippen.

De Thaise koks hebben jaren lang bij Bird in de keuken gestaan en dan weejehetwel! Dampende borden met Thaise curry’s en Pad Thai die je bijna om de oren vliegen maken dat je alles van de kaart wilt bestellen. En je kunt het bijna niet geloven, maar alle gerechten die de keuken uitkomen worden gemaakt in de kleinste keuken die ik in tijden heb gezien. Waar een wil is, is een weg kinda thing.

Aangezien je in de Kevin Bacon Bar de beste cocktails van Amsterdam kunt drinken trapten we de avond af met een watermeloen martini. Deze cocktail is mijn nieuwste favoriet en zeker met oog op de zomer, want de cocktail bestaat uit niets minder dan watermeloen, een scheutje limoensiroop en vodka! Totaal niet te zoet zoals veel cocktails kunnen zijn en perfect als je nog in je bikini wilt passen van de zomer, want zoveel zit er niet in en ik vond deze cocktail ook perfect qua suikergehalte (lees: niet te zoet). Houd het natuurlijk wel bij één of twee, want teveel is nooit goed.

IMG_4002

We waren met z’n drieën en dat betekende natuurlijk shared dining! We bestelden een mix van de voorgerechten, want keuzestress en goede reden alles te proeven. Dit alles ging gepaard met de papaja salade die verslavend lekker en tegelijkertijd vrij spicy was. Niet te snel eten, dan komt het allemaal goed!

De hoofdgerechten werden ook weer gedeeld en bestonden uit een groene curry met tofu, de pad thai met garnalen en een Thaise wokschotel met eend en veel groente. De Pad Thai ken ik al wel van The Golden Brown Bar en die is ontzettend goed! Alle smaken kloppen en het is niet mega spicy. Door de noedels vult dit gerecht ook goed en de porties zijn hier om over naar huis te schrijven!

Last but not least, het nagerecht! Ze hebben hier dessert cocktails (Dessert in a Cup), niet gelogen. En ik kan je vertellen dat als je hieraan begint je niet meer te stoppen bent. Op aanraden van de barman bestelde ik The White Elephant; een soort van milkshake van vanille ijs, verschillende soorten likeur, witte tequila en agavesiroop én met een bol vanille ijs erin. Dit moet je zelf ervaren, bizar lekker!

Zoals ik al aangaf is de Kevin Bacon Bar altijd een goed idee om naartoe te gaan. Of je nu zin hebt in een terras-hang-dag of in een avond met heerlijke cocktails en G&T’s. De keuken is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17:00 uur. Via de website kun je een plekje reserveren en binnenlopen kan ook altijd.

Kevin Bacon – Menu
Witte de Withstraat 38
Amsterdam

+31 (0) 20 820 45 38
hello@hotelnothotel.com

IMG_3998

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close