REVIEW – Element Hotel By Westin in Amsterdam

IMG_3162

Foto: Lavinia Cooks

Op maandag 8 februari heeft het eerste Nederlandse Element Hotel op het Gelderlandplein in Amsterdam officieel haar deuren geopend. Het Element hotel is onderdeel van het Starwood Hotels & Resorts en heeft als hoofddoel: duurzaam ondernemen. Of je nu één nacht of een paar weken wilt verblijven, het Element hotel is er om in elke behoefte tegemoet te komen. Alle kamers bevatten een energiezuinige keuken en het zogenaamde homefeeling aspect is terug te vinden in zowel de kamers als het hotel zelf.

My Place

De proeverij vond plaats in het restaurant My Place op de eerste verdieping van het hotel. Dit restaurant heeft niet alleen een hele fijne vibe, het heeft ook nog eens een geweldig grote rooftop waar je in de zomer heerlijk kunt vertoeven. De focus wordt gelegd op gezond en lokaal eten en dat is vrij nieuw in het hotelwereldje. Ook is er een ruimte achterin het restaurant waar je in alle rust zou kunnen werken en relaxen. My Place hanteert de 80/20 regel bij alle gerechten die op de kaart staan. Dit betekent minder vlees en meer groente.

IMG_3185

Foto: Lavinia Cooks

De gerechten werden in het midden gezet zodat we een groot deel van de kaart konden gaan proeven. Leuke bijkomstigheid was dat zelfs de general manager op die middag het eten ook voor het eerst echt ging voorproeven. We begonnen met het wortel tuintje met vinaigrette, verse cottage cheese en daikon cress en de verschillende bereidingen van biet met een gepocheerd eitje en mieriksworteldressing. Zo zie je maar weer dat gezond en veel groente ook heel erg lekker kunnen zijn!

De hoofdgerechten zijn ook weer met zorg uitgekozen en dat proef je. De risotto met geitenkaas en doperwten was niet te versmaden (ik heb uiteindelijk dat hele bord leeggegeten) en de Sucade bereid als biefstuk met fleur de Sel en chimichurri was zo ontzettend goed bereid dat ik bijna wilde schreeuwen van geluk. Dit was uiteindelijk niet nodig, want iedereen zag wel aan mijn grote glimlach hoe lekker ik het vond. Kortom, de hoofdgerechten zijn op basis van smaak en presentatie meer dan goedgekeurd!

Wat mij direct opviel aan de kaart is dat er is gedacht aan bepaalde allergieën; zo zijn gegrilde tonijn, de geroosterde Poulet Noir kip en de zalm uit de oven geheel lactose vrij en de witte chocolademousse met amandelmelk helemaal vegan. De chef is verder erg gedreven in zijn vak en kan zeker voor de longstay gasten meerdere uitzonderingen maken betreft allergieën. Dit is een groot pluspunt, want als je zes maanden in een hotel verblijft wil je het liefst zo leven zoals je dat thuis ook doet. Uit onderzoek is tenslotte al gebleken dat uiteten gaan niet bepaald goed is voor welk dieet dan ook; de juiste balans houden is daarbij erg belangrijk.

IMG_3186Foto: Lavinia Cooks

Carrots & Co

Carrots & Co is het zusje van My Place en zit op de begane grond van het hotel. Deze bar is goed bereikbaar voor de hotelgasten, maar zeker ook voor gasten van buitenaf. De zuidas zit om de hoek en hoe fijn is het dat je hier een gezonde snack en hele lekkere koffie van Lot Sixty One kunt halen! Één van de nagerechten die we mochten proeven was de glutenvrije bread & butter pudding van Carrots & Co en men die was lekker in combinatie met het rozijnenbrood en de sinaasappel! Het chocolade taartje van My Place met fleur de sel ijs moet je toch ook eens proberen, wat een explosie van smaken.

Van de zomer kun je hier ook goed vertoeven op het mega dakterras waar je een prachtig uitzicht hebt over Amsterdam. De general manager verklapte al dat hij hier hele fijne BBQ feestjes wilt gaan organiseren komende zomer en wat is er nou heerlijker dan BBQ-en in de zon met een cocktail in je hand op een rooftop!

Het Element hotel biedt voor iedereen kansen en dat vind ik een groot pluspunt van dit duurzame hotel! Alle kamers zijn voorzien van een keuken met vaatwasser. In het winkelcentrum waar het hotel gevestigd zit kunnen de gasten boodschappen doen, waardoor koken een eitje voor ze is als je hier langer verblijft dan twee weken.

Van de zomer zul je mij hier vaker op het dakterras gaan tegenkomen, want wat is er nou beter dan BBQ-en in de volle zon op een dakterras van een mooi hotel?

IMG_3184

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close