REVIEW | Dineren in stijl bij Le Début in Amsterdam

IMG_3732

 

Een aantal weken geleden ging ik met vrienden bij het vernieuwde restaurant Le Début in Amsterdam eten. Dit is het restaurant van de hoge hotelschool The Hague. Ik als hotello weet als geen ander hoe goed de service en het eten in zo’n restaurant is. Nog fijner te weten is dat Le Début enkel gebruik maakt van eerlijke producten. Zo wordt de kaas met liefde gemaakt, de vis verantwoord gevangen en komen de groente zoveel mogelijk uit de buurt of eigen moestuin.

We werden vriendelijk ontvangen en kregen een mooie tafel aan het raam toegewezen. Uiteraard kozen we ervoor een glaasje bubbels als aperitief te nemen om het leven te vieren. Elke dag is immers een feestje toch? We konden niet wachten te beginnen aan ons 4-gangen menu waarbij elk gerecht gepaard ging met een glas wijn. Al gauw stond er een mandje zuurdesembrood op tafel waar we niet meer vanaf konden blijven.. Dit brood is gemaakt van een brooddeeg, genaamd Herman, dat zeven jaar oud is! Zuurdesem brood maken is een complex proces waarbij je een goede bakker nodig hebt die weet wat die doet. Soms kan zuurdesembrood erg zuur smaken, maar het brood hier is echt perfect; het kruim mega luchtig, een krokante korst en die zoute boter erbij, YUM!

FullSizeRender (4)

Het voorgerecht was een bloemkoolsteak met Romesco saus, kiem groenten en gekarameliseerde ui. Een gerecht dat zo simpel lijkt, maar zo goed van smaak was. Bloemkool is immers niet ieders favoriet, maar op deze manier klaargemaakt wil je echt niets anders meer. Bij de bloemkoolsteak werd een witte wijn uit Slovenië geschonken. Voor ons alledrie de eerste keer dat we een wijn uit deze streek hadden geproefd. Drink deze wijn niet als borrelwijn, maar echt bij koolsoorten als bloemkool.

We kregen als tussengerecht een Risotto met peterselie, kokkels, langoustine en radijs. Gelukkig een kleine portie, want van dit gerecht kon ik blijven eten. Vooral de langoustine was geweldig klaargemaakt! Als wijn voor erbij mochten we kiezen uit een riesling of pinot blanc en dit werd de Riesling. Beide hele fijne wijnen uit de Elzas, maar Riesling heeft toch vaker mijn voorkeur vanwege de rijke fruitaroma’s en zachte, frisse afdronk.

Het broodmandje bleef gevuld dus we waren best wel blij dat ons hoofdgerecht niet direct werd uitgeserveerd… Ik had de Gebraden Anjou duif met een gekonfijt pootje, boerenkool, bundelzwam en Oloroso sherry jus. De rest ging voor de snoekbaars met bloemkool “risotto”, krokante polenta en salsa verde. Overduidelijk dat het de tijd is van de bloemkool en ik vind het geweldig seizoensgroenten terug te zien op het menu van een restaurant als Le Début.

FullSizeRender (3)

Als nagerecht wilden we alles van de kaart dus dat hebben we ook besteld. R. mocht het kaasplankje gaan ervaren, J. mango met chilipeper, hangop, bloedsinaasappel, sorbet van mango en goddelijke pistache macarons en ik ging voor de emulsie van wortel en passievrucht, avocado sorbet, rabarber afgetopt met een kruim van chocolade… Ik kan iedereen aanraden de desserts te delen hier, want ze zijn allemaal heerlijk. Het kaasplankje wordt aan tafel voor je klaargemaakt. Iets wat ik tijdens mijn hotelschool tijd vreselijk vond te doen, maar wat is het leuk als zoiets nog wordt toegepast in een restaurant! Uiteraard dronken we bij de kaas een glaasje negen jaar oude port en bij de zoete desserts een heerlijke Muscat de Rivesaltes uit Frankrijk.

De kaart van Le Début biedt de gast een keuze uit 3-gangen voor€ 25,50 of een 4-gangen menu voor € 29,50. Inclusief wijn arrangement zit je op een totaal bedrag van € 46,00 wat natuurlijk helemaal niets is als je bedenkt wat je hier krijgt. Je kunt de gerechten ook los bestellen en als je liever geen vlees of vis eet bedenken ze een menu op maat voor je.

Dank voor de geweldige service, het heerlijke eten en de gezelligheid. Als je van een goede service en fine dining voor een zacht prijsje houdt in een mooie setting, dan zit je hier echt op je plek!

Le Début – Menu
Jan Evertsenstraat 171 
1057 BW Amsterdam
+31 880281820
ledebutams@hotelschool.nl

IMG_3749

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close