REVIEW – Brunchen bij Bluespoon in het Andaz Hotel in Amsterdam

IMG_3034Nederland kent nog niet zo’n enorme brunch cultuur als in bijvoorbeeld Engeland, US en Australië, maar ik voel dat dit er wel degelijk aan zit te komen. Waar wij drie jaar geleden nog niks wilden weten van soy cappuccino’s is de soja melk momenteel nergens meer weg te denken en zo ruilden we ook met liefde onze senseo koffie (bah, mij sowieso niet gezien) in voor een bakkie pleur to go van een gezellige koffietent.

Zondag is in mijn optiek de ultieme dag voor een uitgebreide brunch met vrienden en/of familie buiten de deur inclusief day drinking en uitbuiken tot het bedtijd is. Een van mijn favoriete plekken voor een goede Sunday brunch is restaurant Bluespoon in het Andaz Hotel op de prinsengracht in Amsterdam. Je kunt hier een complete brunch-deal sluiten voor een schramele 39 euro, wat inhoudt dat je zowel van het hartige buffet als het dessertbuffet (geloof me, dit wil je niet missen) plus nog een gerecht van de kaart kunt kiezen!

Mocht je bij het woord ‘buffet’ beetje schrikken en doet het je aan een all inclusive hotel in Turkije denken? Zet dan die gedachte direct uit je hoofd; Kasper Stiekema staat zich een partijtje uit te sloven in de keuken, waardoor het buffet weer een waar feestje voor je wordt. De keuze is reuze dus zet wel even je keuzestress aan de kant voordat je hier naar binnen stapt. En lees vooral even verder, want dan weet je hoe wij het hebben aangepakt.

IMG_3041

Aangezien we nog niks hadden ontbeten konden wij dit buffet hoe dan ook heel goed aan. We namen een klein sneetje brood van een van de beste bakkers uit Amsterdam, Hartog, gevolgd door een schep van de salades, gegrilde groente, een eitje op een bedje van radicchio en polenta en een paar plakjes gerookte vis. Houd er rekening mee dat polenta vrij zwaar is, maar oh wat was dit een lekkere combinatie met het eitje en de radicchio! Niet doorvertellen, maar dit alles ging natuurlijk gepaard met een glas heerlijke prosecco en witte wijn.

De tweede gang mochten we kiezen van de kaart en die kaart liegt er niet om. Alles leek ons te lekker. Ik had al de hele ochtend zin in iets met eieren dus het werd de Poached Egg Florentine. Vriendinnetje L. ging voor de Spaghetti with Clam waar ik uiteraard ook wat van heb gesnoept. Beide gerechten waren super bereid! Jammer dat de spaghetti net iets teveel was, maar we moesten echt een gaatje overhouden voor dat dessertbuffet…

Jahaa soms begin ik liever met het dessert en bij Bluespoon al helemaal! Dit dessert buffet staat dus volgebouwd met de lekkerste zelfgemaakte taarten, crumbles en karamelappels in popcorn gedoopt. En het leuke is nog dat je alles wil uitproberen dus geheid een bord vol waarvan je stiekem al weet dat je ogen groter waren dan je maag. Waar ik vooral fan van ben geworden is de chocolademousse waar ik nog een beetje dulche de leche en room overheen had gegoten. Heaven on earth! De carrotcake is naast fotogeniek zijn ook echt een van de beste die ik ooit heb gegeten. Zal zeker te maken hebben met het feit dat alle taarten uit eigen keuken komen.

IMG_3061

Na het dessert werd het tijd voor wat beweging en kreeg ik een uitgebreide rondleiding door het hotel van Thijs, de purchasing manager. De inrichting van het hotel is vrij kitsch, maar niet storend. Knap hoe ze dat toch voor elkaar hebben gekregen, want kitsch is echt iets waar je van moet houden. Er is daarnaast echt met een kunstoog gekeken naar de verdere aankleding van het hotel. Ook al ga je hier alleen een hapje eten, vraag of je de lift helemaal naar boven mag nemen. Er zijn weinig hotels waarbij ik zo’n te gek lift ritje heb gemaakt als in het Andaz hotel.

Iemand in je familie jarig binnenkort? Denk dan even aan Bluespoon. Het restaurant leent zich erg goed voor groepen, maar ook om gewoon eens op een zondag binnen te lopen met je lover of vrienden.  Zondag is dé dag voor een uitgebreide lunch hier.

Laat je me weten hoe het is geweest?

Elke zondag is het mogelijk uitgebreid te brunchen in het Bluespoon restaurant van 12:00 tot 15:00 uur. Volwassenen betalen €39, kinderen van 6 tot 12 €19,50 en kinderen onder de 6 jaar eten gratis mee (max. 3 kinderen per tafel).

Bluespoon Restaurant / Andaz HotelSunday Brunch Menu
Prinsengracht 587
1016 HT Amsterdam
Tel: +31 (0) 20 523 1234

IMG_3078

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close