NEW: restaurant Dim Sum Now in Amsterdam

kma_foto-1722

Laatst ging ik met Karine van The Digitalistas dimsummen bij New Kid Dim Sum Now op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam! Stiekem was ik al bij de opening begin november, maar dit keer had ik gelukkig wat langer de tijd al die dimsummetjes en buns onder de loep te nemen.

We zaten aan het raam, maar naar buiten kijken ging niet door de stoom; heerlijk, want het was een typische herfstdag met veel regen en storm. Als een stel lucky bastards mochten we alles op de kaart proeven, en we begonnen met een mix van dumplings en gyoza’s.

We waren erg blij dat er precies werd verteld wat voor vlees/vis er in welke dim sum zat. Ik heb in het verleden toch weleens gedachteloos (lees: kater) op de zeedijk dim sum zitten wegschuiven, waar net zo goed hond of cavia in had kunnen zitten. Ohja goede bijkomstigheid, bij Dim Sum Now zit er in geen enkele dim sum kleur- en of smaakstoffen. Alles wordt vers gemaakt in een productiekeuken in de buurt, net als de zeewiersalade en berrryyy spicy chili saus dat ook door kan voor sambal.

kma_foto-1846

kma_foto-1850

 

 

 

 

 

 

De eerste ronde gestoomde dumplings waren gevuld met kalfsvlees/kastanje/gember/erwtjes (Shao Mai Veal), kip/champignon/wortel (Shao Mai Chicken), varkensvlees/ui/paksoi (Shanghai Dumpling Pork), garnaal/witte kool/wortel (Shanghai Dumpling Fish) en een vegetarische met kool/radijs/champignon/paksoi (Vegetable). De gyoza’s waren ook niet te versmaden. De “Gyoza’s” worden even kort op de bakplaat gelegd en zijn vetarm. Alles bij Dim Sum Now wordt gestoomd en het is allemaal even lekker. Je proeft het verschil beter als je weet wat je eet. Als ik echt moet kiezen dan vond ik de dumpling met het kalfsvlees het lekkerst.

In ons andere stoommandje zaten de Gyoza’s met daarin varken/witte kool/gember/sojasaus (Pork), garnaal/witte kool/champignons (Seafood), kip/witte kool/wortel/selderij (Chicken) EN eend/witte kool, knoflook/gember (Duck) en de vegetarische met spinazie/wortel/kastanje/champignon (Spinach). Natuurlijk gooide ik de lekkerste met eend (+ sojasaus) eerst over mijn witte trui, maar dat deed niks af aan de smaak, yum. Ik vond de gyoza’s het lekkerst met de chilisaus, maar pas op, het is heet! De porties van zowel de dim sum als de edamame en zeewiersalade waren precies goed.

Als ik zeg dat we alles van de kaart mochten proeven, dan meen ik dat ook. Twee stoommandjes met daarin de Shanghai bun gevuld met varkensvlees, ui, champignon en gember en een BBQ bun gevuld met geroosterd varkensvlees, stonden voor ons neus. Zo op het eerste gezicht ziet het er van buiten niet spectaculair uit, maar zodra je de bun even vastpakt is het liefde op het eerste gezicht; heerlijk fluffy en de vulling springt er qua smaak helemaal uit! Nog zo’n speciale is de Lotus Leaf Wrap met daarin plakrijst, kip, gamba en champignon.. Zodra je het lotusblad opent, komen de geuren van de kruiden en het warme lotusblad je tegemoet, zo lekker.

kma_foto-1854

kma_foto-1837

 

 

 

 

 

 

Als zoete afsluiter kregen we de Sweet Custard Bun met ei en warme custardsaus. Jahaa dat ei moesten we even zoeken, maar die zit in het midden van de bun. Het klinkt wat gek, maar het is heel lekker in combinatie met de custardsaus! De saus wordt à la minute aan tafel over de bun geschonken. Zo krijg je precies genoeg, want het is en blijft een lekkere zoete bedoeling.

Met ons buikje rond verlieten wij tevreden Dim Sum Now. Je zult mij hier zeker wel vaker tegen gaan komen! Wat we nog wel misten, was de hoisin saus. We hadden ons laten vertellen dat de meeste mensen liever sojasaus of pittige saus erbij willen, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Wellicht toch een idee dit wel aan te bieden als soort van extra. Mocht het na een tijd toch niet populair genoeg zijn, dan kun je het altijd nog weglaten.

Dank voor de steamy middag en tot snel!

DIM SUM NOWMenu
Ferdinand Bolstraat 36
1072 LK Amsterdam

Dagelijks geopend van 11:00 tot 22:00 uur (ook voor take-away)

Telefoonnummer: 020-820 08 08
kma_foto-1832

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close